×
 • Emisiunea Perfect Imperfect, TVR 1, 31 ianuarie 2018

  Anul 2017 a confirmat deschiderea tot mai mare a băncilor către soluţionarea diferendelor prin intermediul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar și cu ajutorul conciliatorilor. Numărul dosarelor rezolvate la CSALB a crescut la 214 dosare, de aproape 5 ori mai mult comparativ cu anul anterior.

  Continuare
 • Stirile Kanal D, 30 ianuarie 2018

  În 2017, Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor din Domeniul Bancar a gestionat 1.165 solicitări scrise, cu 150% mai multe față de 2016. Dintre acestea, 505 au fost conforme, cu 115% mai multe față de 2016. Peste 70% dintre solicitări au fost acceptate și de băncile comerciale sau instituțiile financiare nebancare.

  Continuare
 • Stire Focus, Prima TV, 30 ianuarie 2018

  Reducerea comisioanelor, micsorarea ratei lunare sau rescadentarea creditelor sunt doar cateva dintre cererile care ajung la CSALB. In ultimul an, IFN-urile si băncile au dat dovada de mai multa disponibilitate in a gasi solutii care sa fie in avantajul clientilor, astfel dosarele nu mai ajung in instanta.

  Continuare
 • ȘTIRE TVR, octombrie 2017

  Un datornic în fraci elvețieni a primit înapoi jumătate din valoarea creditului inițial, după ce a ajuns la o înțelegere cu banca, datorită soliționării amiabile a litigiului la CSALB. Nu este un caz singular. În acest moment, peste 300 de români au apelat la CSALB, s-au format deja 120 de dosare , iar alte 50 sunt în faza de filtru.

  Continuare
 • Reportaj în emisiunea Banii Tai, TVR 1, octombrie 2017

  Un reportaj inedit, cu întrebări și răspunsuri, pe marginea relației dintre consumatori și bănci. Părerile sunt împărțite, însă cert este că un consumator nemulțumit de un serviciu vândut de o bancă sau un IFN se poate adresa Centrului SAL Bancar oricând pe perioada derulării contractului cu comerciantul, iar soluționarea este gratuită pentru el. 

  Continuare
 • Știre ProTV, 6 octombrie 2017

  Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: „Multe dintre litigii apar din lipsă de informații, din lipsă de cunoștințe, neînțelegeri. Costurile cu litigiile apasă pe ambele părți și, dacă vrem să avem costuri ale creditelor mai scăzute, dobânzi mai scăzute, comisioane mai scăzute, trebuie să ne gândim și la aceste costuri.”

  Continuare
 • Știre Kanal D, 6 octombrie 2017

  Disputa cu băncile comerciale poate fi rezolvată și fără a se ajunge în instanța de judecată. La CSALB se pot stinge amiabil litigii care țin de eliminarea și restituirea comisionului de risc/administrare perceput pentru un credit, rescadențarea/reeșalonarea creditului cu diminuarea ratei lunare, scăderea dobânzii și restituirea sumei ce a rezultat din mărirea marjei dobânzilor în mod excesiv, reducerea marjei dobânzii, reducerea soldului și coversia creditelor din CHF în LEI, eliminarea unor clauze abuzive.

  Continuare
 • Stire Digi24, 28 septembrie 2017

  O familie din București a obtinut la CSALB conversia în lei, reducerea soldului și a dobânzii. Aceste modificări se văd în rata lunară care a scăzut de la 2.400 de lei (555CHF) la 1.700 de lei.

  Continuare
 • Stire Telejurnal TVR, 5 iulie 2016

  La CSALB, un litigiu dintre un consumator din Bucuresti si o banca comerciala la care avea un credit de nevoi personale in euro a fost solutionat intr-un termen record, de 8 zile, in afara instantei.

  Continuare